U našem kraju zime mogu biti veoma hladne i Lim se zaledi, pa ga možeš klizaljkama, koje mi zovemo sličuge, preći sa jedne na drugu obalu. Idealni uslovi za “sibirsku” biljku kakva je aronija. Nema prirodnih neprijatelja, nema potrebe da je “prskamo” i zbog toga je 100 posto ekološka biljka. Zato je i njen sok 100 posto prirodan. U našoj kuhinji, pored limskih limana, mi cedimo aroniju i sok otiče direktno u staklene flaše. I to je to. Uz sve minerale i vitamine, u aroniji postoji i jedan od najjačih antioksidanasa – antocijanin. Jednom kada ovaj antioksidans dospe u naš organizam, snažno deluje na njegovu detoksikaciju i izbacivanje svih štetnih materija koje se nalaze u našem telu. Sok aronije ima najveće antioksidativno delovanje među svim bobičastim i orašastim voćem.
I kad otvorite staklenu bocu i probate sok samo ćete reći: ”VoLim dobro u ljudima jer samo dobro ima ukus zdravlja”.