Kad kažemo “organska hrana” onda to znači da za sve što proizvedimo koristimo metode koje ne uključuju veštačke dodatke. Naša hrana ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), hormone rasta i nije tretirana industrijskim rastvaračima ili hemijskim prehrambenim aditivima. To je zdrava hrana našeg kraja kakva je oduvek bila. I kad proizvedemo organsku heljdu, onda s pravom kažemo da je to jedna od najzdravijih biljaka na svetu.
Brašno koje stiže sa njiva naših ljudi koji znaju kako se heljda gaji jer se to prenosi s kolena na koleno, u našoj kuhinji se oblikuje u testeninu zbog koje oni koji probaju kažu: ”E, to je ono što VoLim”! Zašto? Pa, zato što je to delo ljudi koji su uvek znali šta je “dobro”.
I tako, ne zaboravite da je “limes” onde gde Vaša čula odrede da je granica. A Vaša mašta prepoznatljivi oblik testenine lako uporedi sa našom legendom koja kaže da je nastala zbog podsećanja na uvojke devojačke. A kako ćete “frizirati” naše heljdovne “uvojke”? U tome je čar. Možda poželite malo mora (tagliatella voli morske plodove). Ili biste više zavirili u naše šume (taglitella voli pečurke). Prijatno.